Studio Yūgō is opgericht door Jaap Beyleveld en Yorinde Diepstraten, die beide zijn afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hun werken bestaan uit audiovisuele installaties, nieuwe media kunst en performances. 

 

De oorsprong van de werken ligt bij natuurlijke bewegingen. Diepstraten is gefascineerd door de menselijke dans en zijn ontwikkelde choreografieën. Beyleveld, die zijn eerste werken ontwierp voor en vanuit het nachtleven, haalt zijn inspiratie uit ritmische bewegingen en machinale klanken. Deze twee verschillende invalshoeken en gedachten over bewegingen en patronen vertalen zij samen naar choreografische objecten. 

 

In veel van de werken is de toeschouwer getuige van een proces waarin beweging, machines en de fysieke wereld met elkaar interacteren. Dit resulteert in een choreografie tussen de installatie en de toeschouwer.

 

Studio Yūgō exposeerde met eerder werk in musea, galeries en op festivals zoals het Museum Romeinse Katakomben, MediaBites, VondelCS, Michaëlskerk en Nieuw en Meer.